StarCraft видео

Loading...

Популярни статии


LoginRegister

Home Новини StarCraft.bg NVIDIA оправи проблема с прегряването на видеокартите

Find us in Facebook

StarCraft.BG on Facebook

Анкета

С коя раса играете?
 

Кой е онлайн?

В момента има 10 посетителя в сайта
NVIDIA оправи проблема с прегряването на видеокартите PDF Печат Е-поща
Автор: StarCraft.bg   
Понеделник, 22 Март 2010г. 12:57ч.


Наскоро писахме за сериозния проблем появил се с всички NVidia карти и тяхната последна драйвер версия. Много бета тестъри останаха без свойте видео карти и им се наложи да влязат в сервиз. За щастие проблема вече е оправен.

Производителят на графични ускорители NVidia публикува на официалния си сайт извинение за проблемите, свързани с прегряването на видеокартите, който се появи в една от последните версии на драйверите. Проблемният драйвер с номер 196.75 е премахнат от страницата за сваляне, а на потребителите се препоръчва да използват или по-стара, или по-новата стабилна версия 197.13.

„NVIDIA се извинява на потребителите, които са си инсталирали драйвер с версия 196.75. Ние продължаваме сътрудничеството с нашите партньори и производителите на персонални компютри, за да решим всички други въпроси на потребителите, които не са удовлетворени от връщането към по-стара версия на драйвера. Всеки притежател на графична карта на NVIDIA може да се обърне към нейния производител за повече въпроси“, - се казва в обръщението.

Отчети в Интернет съобщават, че драйверът с версия 196.75 предизвиква проблеми в работата на вентилатора на видеокартите GeForce и температурата на чиповете се покачва над 100 градуса. Засега не е ясно дали продавачите на картите GeForce или самата NVIDIA ще компенсира потребителите, чиито видеокарти са повредени заради този проблем.

- Линк към статията "Nvidia 196.75 убива видео карти!"