StarCraft видео

Loading...

Популярни статии


LoginRegister

Home Новини StarCraft.bg Информация за Маршал Джим Рейнър (Jim Raynor)

Find us in Facebook

StarCraft.BG on Facebook

Анкета

С коя раса играете?
 

Кой е онлайн?

В момента има 12 посетителя в сайта
Информация за Маршал Джим Рейнър (Jim Raynor) PDF Печат Е-поща
Автор: StarCraft.bg   
Четвъртък, 25 Февруари 2010г. 08:59ч.
Jim Raynor

Раса: Теран
Пол: Мъж
Години: 35
Принадлежност: Теранската Конфедерацията, "Синовете на Корхал", "Ездачите на Рейнър"
Длъжност: Колониален Шериф, капитан на крайцера "Хиперион", водач на "Ездачите на Рейнър"

Джеймс Рейнър е бил женен и е имал син, който е бил "надарен" и е взет за програмата за "Духове" където е починал.След това жена му го напуска а неговият живот никога няма да е същият и тогава се поражда омразата му към телепатите.


Капитан и Синовете на Корхал

Рейнър първоначално е бил Маршал на планетата Мар Сара той помогнал за премсетването на колонистите.Получава сигнал за помощ от Станция Бекуатър.Знаейки че ще отнеме много време на генерал Дюк и ескадрон алфа да спаси колонистите там той повежда локалната милиция в тяхна помощ.Там намира зерги и се бори с тях когато взривява Инфектиран Команден център на Конфедерацията е арестуван от Дюк.

Синовете на Корхал го освобождават от от затворническият кораб и той решава да се присъедини към тях получавайки ранга Капитан.Колониалният магистрат на Мар Сара се съюзява съссиновете и Рейнър става водач на колониалната милиция.

Рейнър прониква в инсталацията Якобс където открива обезпокояващи данни за Конфедерацията и Зергите.Сваля данни от конфедеративната мрежа за ново оръжие свързано с Зерга.

Флота на синовете е готов за открито въстание отиват на Антига Прайм и там превземат базата и побеждават оставащите сили на планетата.Там рейнър се среща с заместника на Менгск лейтенант Сара Кериган която се оказва телепат.Заедно разбиват това което е останало от ескадрон Алфа.

Генрал Дюк не успява да ги спре защото кораба му Норад 2 е свален.Менгск заповядва на Рейнър да го спаси независимо че не е доволен той изпълнява тази заръка.След това Генерал Едмънд Дюк се присъединява към въстанието заедно с целия ескадрон Алфа.

Следващото събиране на водачите на въстанието е когато е констроиран Пси Емитъра-конфедеративно устройство което привлича зергите.Тестват го когато се появява нова конфедеративна дивизия на Антига. Активира го Кериган.Синовете на Корхал напуска планетата преди да дойдат зергите.

След това пътуват към столицата на Конфедерацията- Тарсонис чрез план на Дюк те разбиват защитните платформи.След заповеди на Менгск той слага Емитъри и на платформата а малка група отива на планетата водена от Рейнър. Всичк иса против това да се ползват пак емитрите но Менгск не иска и да чуе. Предателството и провал

Тогва се появява Протоският флот под командването на Тасадар и се явява в защита на града Ню Гетисбърг.Тогава е заповядано на Кериган да поведе военна сила за да спре Протосите. Когато тя ги побеждава е заобиколена сот Зергите. Рейнър влиза в конфликт с Менгск когато той решава да напусне заедно с флота без да евакуира Кериган и войните и.

След като загубват връзка с наземните сили Рейнър се скрва с Менгск който му казва че никой и нищо няма да го спре.

Тогава Рейнър Командира от Мар Сара и техните войни стават бунтовниците на име Ездачите на Рейнър.Но те зимат за себе си командният кораб Хиперион.През това време Дюк е активирал главното Йонно оръдие на платформата след като го унищожава той напуска планетата.

Известно време след това Рейнър е призован от Псионичен вик на планетата Чар. Скоро след като каца базата му е превзета от Зерги под командването на Инфектираната Кериган. Той е шокиран да я види жива а още повече че е Зерг сега.


Алианс с протосите

Рейнър се съюзява с екзекутора Тасадар който е бил отговорен за прочистването на колонийте но не се е подчинил.

Рейнър го подпомага когато протосите от Айур идват да го арестуват над Чар.След това заедно отиват да спасят Зератул и Тъмният Тамплиер.Екзекутора Рейнър Тасадар Зератул Тъмният и последователите им пътуват към Айур там са посрещнати от Феникс и се изправят срещу Конклава.След дълга битка Тасадар се предава на Конклава. Рейнъ, Феникс и Екзекутора решават да го спасят точно когато го освобождават са заобиколени от силите на Конклава а те от своя страна са заобиколени от силите на Тъмният Тамплиер.И така той е спасен.

Накрая всички герой и силите им се изрпавят срещу Овърмайнда който е дошъл на Айур и накрая го побеждават.Но с цената на живота ан Тасадар.


Родовите войни

Зергите заличават над 70% от населението на Айур.Рейнър се обединява с Феникс, Алдарис и Зератул за да спасят оцелелите. Зератул казва че може да евакуира Айур към неговата родна планета Шакурас - планетата на тъмните Тамплиери чрез последната действаща Телепортаторна Порта. Рейнър и Феникс остават на Айур да пазят вратата там, за да не минават Зерги през нея.

Известно време след това Рейнър спасява Арктуръс Менгск от ареста на Обединения Земен Директорат. Заедно бягат на Айур,където са преследвани, но успяват да се измъкнат.

Кериган иска от него и Феникс да и доведе Менгск при нея.Тя успява да подведе всички, че имат общ враг - ОЗД и ги манипулира да и помогнат да унищожи Свръхразума, който ОЗД пленява на Чар.

Първо Рейнър помага за унищожаване то Псай Дисруптора.След това помага за завземането на Корхал за Менгск.Сутринта след като са превзели Корхал, Кериган прави своето предателство като убива Феникс и Едмънд Дюк. Рейнър, разбрал за нейното предателство се заканва да я убие след което заедно с войните си изчезва.

Доста време след това той помага на Артанис и Талдарим да освободят съживеният Алексей Стуков, който е заразен и командва собствен род на планетата Браксис.


Най-актуални данни

В късно време Рейнър се пропива и пропада разяждан от угризения и скърбящ за предателствата който е преживял.Той и наемническата му група работи срещу Теранският Доминион дори сега когато са обявени извън закона.


Информация за Маршал Джим Рейнър от starcraft2.com

Джим Рейнър е бил шериф на Конфедерацията на колонията Мар Сара по времето на първите Зергски нашествия. Въпреки че помогнал за спасяването на хиляди животи и изправянето си срещу извънземните агресори, Конфедерацията го арестувала под претекст, че унищожава тяхна собственост. След като бил освободен от синовете на Корхал, Рейнър решил да се бие на тяхна страна

Рейнър заедно с неговата армия минали на страната на Протосите, които направили няколко похода довели до ключова роля в битката с United Earth Directorate. Пейнър почти се съюзил с Mengsk и Кралицата на остриетата. Битката им срещу общ враг не довело до заздравяване на техния съюз, а точно обратното - било въпрос на време, за да се разпадне. Керигън се обърнала срещу тях и нанесла удара си първа, довеждайки до загуби в редиците на Рейнър.

Рейнър избягал и се заклел да отмъсти за стореното някой ден. Връща се в открития космос и започва да води съпротива срещу Mengsk и неговия Доминион. През годините битката не върви особено добре. Арктурус Менгск използвал най-добрите свой оръжия - ораторското изкуство, медията и пропагандата за да унищожи Рейнър.


Войските на Рейнър останали враг номер едно за Теранския Доминион за години наред. Mengsk виждал продължителното съществувание на Рейнър като заплаха за неговата власт. Въпреки това той бил наясно, че Рейнър би станал мъченик на вярванията си, ако е бил убит. По този начин той се решава да преследва Рейнър и хората му постоянно и да не им оставя време да се установят на едно място.

Войската на Рейнър с годините отслабвала, ресурсите също намалявали. Той дори е трябвало да прибягва до наемен труд за да може да намери достатъчно средства за поправка и превъоръжени е в кратки срокове.


Днес Рейнър постепенно губи вярата си: заочва да пие и да се самообвинява за отвличането на Керигън от Зерга. Неговата омраза към Mengsk е станала прекалено голяма. Първият офицер на Рейнър, Мат Хорнър, продължава да вярва в него и в революцията. Хорнър е направил много през годините за да запази нещата така както са, винаги е имал вяра, че героизма на Рейнър ще изплува и ще поведе бунтовниците към дългоочакваната победа.

Рейнър е бил съучастник на прословутия Тихус Финдлей, двамата били служели в 321-и батальон “Дяволите на Рая” по време на войните между Конфедерацията и Кел-Мория преди около 20 години. Тяхната първа среща била на военния крайцер Camp McIntyre , където и двамата лежали 30 дена за неподчинение.


И двамата били считани за изчезнали по време на акция за около девет месеца след проведена мисия на Кел-Морианска територия в последните етапи на битката на Мар Сара. След края на военните действия Финдлей бил разменен от Кел-Мория като затворник. Захвърлен зад решетките като дезертьор. Все още не е ясно как Рейнър се спасява от затвора за разлика от Финдлей и как решава да стане шериф.