StarCraft видео

Loading...

Популярни статии


LoginRegister

Home Новини Blizzcon Blizzard са на загуба от Blizzcon

Find us in Facebook

StarCraft.BG on Facebook

Анкета

С коя раса играете?
 

Кой е онлайн?

В момента има 10 посетителя в сайта
Blizzard са на загуба от Blizzcon PDF Печат Е-поща
Автор: StarCraft.bg   
Четвъртък, 25 Февруари 2010г. 09:38ч.
Blizzcon


Тази година Blizzcon беше посетен от над 20 000 човека. Той се проведе в Anaheim Convention Center. Въпреки билетите от 125$ на човек, стотици хилядите долари изкарани от продажба на стоки по време на геймърското изложение и изкараните пари от правото да се гледа платено през DirectTV с HD формат, никой не би очаквал компанията да е на загуба. Но нещата не са толкова цветущи. Днес по време на 2009 Austin Game Developers Conference, Blizzard Entertainment официално обяви, че компанията е на загуба от всеки един Blizzcon. Думите на Frank Pearce по време на конференцията, който е главен изпълнителен директор, са били „Blizzcon се осъществява чрез реална загуба за компанията. Това е огромна маркетингова възможност и това е всичко което получаваме от Blizzcon, но когато става въпрос за пари – компаняита е на сериозна загуба с всяко изложение”.

За изложението са били предоставени над 2 000 компютъра за демо игра и съзтезания, бил е платен наема за Anaheim Convention Center , трябвало е да се платят заплати на персонал от целия свят, трябвало е да платят на звезди като Tricia Helfer и Ozzy Osbourne и т.н. Както и да е, както беше споменато по-горе, Blizzard прави всичко това за феновете и техният ентусиазъм по време на Blizzcon. Компанията заяви, че третират изложението като оперативни разходи.

И последно, но не по важност, Pearce не пропусна да похвали любимата на над 11 милиона човека игра World Of Warcraft с нейните статистики, а именно nad 7600 мисии, над 70 000 магии, над 40 000 NPCs, над 1.5 милиона предмета, над 5.5 милиона линии код, над 4 000 човека персонал, над 13 250 блейд сървъра с над 75 000 ядра.
Последна промяна от Четвъртък, 25 Февруари 2010г. 09:44ч.